| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 8:30 – 16:30 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 10:00 - 12:00 časova

Praznici

Adresa
Calea Dorobantilor 34
BUKUREŠT
RUMUNIJA

Telefon: + 4021 / 2119-871, /872, /873 Lokacija/Mapa
Faks:      + 4021 / 2100-175 Konzularna nadležnost

E-mail: srb.emb.romania@mfa.rs

Počasni konzuli
Konzularno odeljenje: consulate.bucharest@mfa.rs Veb sajt: http://www.bucharest.mfa.gov.rs

 


 
INFORMACIJE O PUTOVANJIMA U USLOVIMA PANDEMIJE COVID - 19
Režim ulaska u Republiku Srbiju u uslovima pandemije COVID -19 možete pronaći ovde.
 
Režim ulaska u Rumuniju i Republiku Moldaviju u uslovima pandemije COVID -19 možete pronaći ovde.

 
 
Srpski proizvodi u trgovinskom lancu Remarkt

Sa velikim zadovoljstvom obaveštavamo predstavnike srpske zajednice i sve zainteresovane da je uspostavljena saradnja između srpskih proizvođača i rumunskog prodajnog lanca Remarkt. Zahvaljujući navedenom, na rumunskom tržištu, u prodavnicama Remarkt-a dostupni su brojni srpski proizvodi, dok će asortiman robe u narednom periodu biti dodatno proširen. Reč je o konditorskim proizvodima, zimnici, začinima, vinima, suhomesnatim i konzerviranim proizvodima i drugoj robi.  


Susret ambasadora Stefana Tomaševića sa predsednikom Revizorskog suda Rumunije Mihai Busujokom
 
Ambasador Stefan Tomašević danas se kurtoazno sastao sa predsednikom Revizorskog suda Rumunije Mihai Busujokom. Sagovornici su istakli izuzetno dobru i blisku saradnju između Državne revizorske institucije R. Srbije i Revizorskog suda Rumunije, kao i spremnost za dodatno produbljivanje  saradnje. 
 

Sastanak ambasadora Stefana Tomaševića sa predsednicom Senata rumunskog Parlamenta Ankom Danom Dragu

Ambasador Stefan Tomašević sastao se 1. aprila 2021. godine sa predsednicom Senata rumunskog Parlamenta Ankom Danom Dragu. Sagovornici su razmenili mišljenja o temama od obostranog interesa za R. Srbiju i Rumuniju.

Ambasador Tomašević, u skladu s tradicionalno prijateljskim odnosima R. Srbije i Rumunije, istakao je značaj jačanja trgovinsko-ekonomskih odnosa i razvoj sektorske saradnje. Takođe se zahvalio na principijelnom stavu Rumunije u pogledu suvereniteta i teritorijalnog integriteta R. Srbije, kao i na doslednoj podršci koju Rumunija pruža R. Srbiji na njenom evropskom putu.

Predsednica Senata rumunskog Parlamenta Anka Dana Dragu istakla je da Rumunija snažno podržava evropski put R. Srbije i da postoji značajan prostor za produbljivanje parlamentarne saradnje dve zemlje. U tom kontekstu pružila je podršku inicijativi za organizovanje zajedničke izložbe koja za cilj ima promovisanje tradicionalno dobrih odnosa između dve zemlje i intenziviranje parlamentarne saradnje. Posebno je naglasila zainteresovanost Rumunije za razmenu iskustava u borbi protiv nasilja nad ženama i u porodici (implementacija Istanbulske konvencije).


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova