| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 8:30 – 16:30 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 10:00 - 12:00 часова

Празници

Адреса
Calea Dorobantilor 34
БУКУРЕШТ
РУМУНИЈА

Телефон: (004) 021 211 98 71 Локација/Мапа
(004) 021 211 98 72 / (004)  021 211 98 73 Конзуларна надлежност
Факс:         (004) 021 210 01 75 Почасни конзули
Е-mail: srb.emb.romania@mfa.rs  
Конзуларно одељење: consulate.bucharest@mfa.rs Веб сајт: http://www.bucharest.mfa.gov.rs

 


 
ИНФОРМАЦИЈЕ О ПУТОВАЊИМА У УСЛОВИМА ПАНДЕМИЈЕ COVID - 19

Режим уласка у Републику Србију у условима пандемије COVID -19 можете пронаћи овде.

Режим уласка у Румунију и Републику Молдавију у условима пандемије COVID -19 можете пронаћи овде.


 
 
Српски производи у трговинском ланцу Remarkt

Са великим задовољством обавештавамо представнике српске заједнице и све заинтересоване да је успостављена сарадња између српских произвођача и румунског продајног ланца Remarkt. Захваљујући наведеном, на румунском тржишту, у продавницама Remarkt-а доступни су бројни српски производи, док ће асортиман робе у наредном периоду бити додатно проширен. Реч је о кондиторским производима, зимници, зачинима, винима, сухомеснатим и конзервираним производима и другој роби.  


Сусрет амбасадора Стефана Томашевића са председником Ревизорског суда Румуније Михаи Бусујоком

Амбасадор Стефан Томашевић данас се куртоазно састао са председником Ревизорског суда Румуније Михаи Бусујоком. Саговорници су истакли изузетно добру и блиску сарадњу између Државне ревизорске институције Р. Србије и Ревизорског суда Румуније, као и спремност за додатно продубљивање  сарадње. 


Састанак амбасадора Стефана Томашевића са председницом Сената румунског Парламента Анком Даном Драгу

Амбасадор Стефан Томашевић састао се 1. априла 2021. године са председницом Сената румунског Парламента Анком Даном Драгу. Саговорници су разменили мишљења о темама од обостраног интереса за Р. Србију и Румунију.

Амбасадор Томашевић, у складу с традиционално пријатељским односима Р. Србије и Румуније, истакао је значај јачања трговинско-економских односа и развој секторске сарадње. Такође се захвалио на принципијелном ставу Румуније у погледу суверенитета и територијалног интегритета Р. Србије, као и на доследној подршци коју Румунија пружа Р. Србији на њеном европском путу.

Председница Сената румунског Парламента Анка Дана Драгу истакла је да Румунија снажно подржава европски пут Р. Србије и да постоји значајан простор за продубљивање парламентарне сарадње две земље. У том контексту пружила је подршку иницијативи за организовање заједничке изложбе која за циљ има промовисање традиционално добрих односа између две земље и интензивирање парламентарне сарадње. Посебно је нагласила заинтересованост Румуније за размену искустава у борби против насиља над женама и у породици (имплементација Истанбулске конвенције). 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова